Frågor & Svar

Hur läser man en innehållsförteckning?

När du läser innehållsförteckningen så är det ett par saker man bör tänka på. Det som står skrivet först är det mest av, så kommer resten i fallande ordning.

Hur vet jag om det foder jag ger idag är kött- eller spannmålsbaserat?

En ledtråd av vad ditt foder är baserat på är dels hur mycket  den äter och hur mycket som kommer ut. Ett köttbaserat foder ger en mörkare avföring medan ett spannmålsbaserat foder ger en ljusare färg.

Måste jag ge valpfoder till min valp, växer den inte för snabbt då?

Ja! Det är otroligt viktigt att ge din valp valpfoder och inte vuxenfoder. Valpfodret är utvecklat för att din valp ska växa i precis rätt takt och få den näring den behöver. Därför rekommenderar vi att ge valpfoder i minst 12 månader för hundar under 25 kg (vuxen vikt) och upp till 24 månader för hundar som väger mer än 25 kg (vuxen vikt).

Vad menar ni med kött- och spannmålsbaserat foder?

Vi menar då vad som är grunden i fodret. En hund härstammar från vargen och är således köttätare därför ska våra hundar ha ett köttbaserat foder.

Varför behöver en dräktig/digivande tik ha valpfoder?

Dräktighet och digivning är ytterst krävande perioder för en tik. Under dräktigheten måste tiken konsumera 25 – 30% mer än sin normala ranson av underhållsenergi. Hon är därför i stort behov av en näringsrik diet av hög kvalitet för att få i sig de extra kalorier och näringsämnen hon så väl behöver. Mjölkgivningsperioden utgör den största utmaningen då den digivande tiken kräver upp till 2-3 gånger hennes normala intag. För att förhindra viktförlust och producera mjölk, krävs ett näringsrikt och energirikt foder.

Varför ska jag köpa hundmat som kostar 399 kr per säck när jag kan köpa samma storlek för 200 kr?

Man bör inte stirra sig blind på pris per säck utan det viktiga är vad som finns i säcken. Det speglar i sin tur hur länge säcken räcker.