Sockerbetsfibrer: en viktig fiber i hundfoder

Sockerbetsfibrer är det som finns kvar när allt socker extraherats från sockerbetan, så det innehåller inget socker. Sockerbetsfibrer är en viktig fiberkälla som hjälper till att underhålla tarmhälsa och öka din hunds förmåga att smälta fodret.

Fibrer och sockerbetsfibrer

Det finns två sorters fibrer icke-jäsbara och jäsbara. De icke-jäsbara fibrerna förblir osmälta i passagen genom hundens tarm, men bidrar till att avföringen passerar. Cellulosa är ett exempel på en icke-jäsbar fiber.

  • Jäsbara fibrer bryts däremot ner i tarmen till små kortkedjade fettsyror som fungerar som energikälla för cellerna i tarmens slemhinna.
  • Medel-jäsbara fibrer fungerar på båda sätt – bidrar till att avföringen passerar och fungerar som energikälla för cellerna i tarmens slemhinna. Sockerbetsfibrer är medel-jäsbara fibrer.

Sanningen om sockerbetsfibrer

Sockerbetsfibrer innehåller inga giftämnen och är inte skadligt. Det är en säker fiberkälla.

Sockerbetsfirer påverkar inte pälsfärg. Det finns ingenting i sockerbetsfibrer som kan påverka pälsens pigment.

Det innehåller inget socker. Per definition är sockerbetsfibrer det som finns kvar när allt socker extraherats från sockerbetan. Der finns inget underlag för att sockerbetsfibrer spelar en roll i uppståndet av magomvridning, även om orsaken till magomvridning är okänd tyder senaste forskningen på att det är orelaterat till diet eller ingredienser.

Sockerbetsfibrer och forskning

Forskning visar att sockerbetsfibrer gynnar mag- och tarmfunktionen och tillsammans med andra viktiga näringsämnen  skapar en optimal sammansättning som du hittar i alla våra produkter.