Tillskott till fodret

Hundfoder

Din hund behöver vitaminer, mineraler och andra viktiga ämnen för dess hälsa. Det bästa sättet för din hund att få i sig detta är genom ett högkvalitet, komplett och balanserat foder. Tillskott till fodret förstör oftast balansen och kan leda till hälsoproblem.

Varför man vill ge tillskott till sin hund

Människor ger tillskott till sina hundar av olika orsaker. Några av dessa är:

  • För att tillsätta aptitlighet eller variation.
  • För att vara säker på att hunden får en komplett måltid.
  • För att ha en större roll i hundens foder.

Tillskott kan göra obalans i fodret. Det är viktigt för hundägare att inse att kvalitetsfoder är fullständig för att möta de behov hunden har. Fodret förser med essentiella aminosyror, vitaminrik fiskolja och mineraler. Kvalitetsfoder är kompletta och balanserade för ett speciell livsskede eller aktivitetsnivå. Genom att tillsätta matrester eller annat kan fodrets naturliga balans rubbas.

Vad vi vet om mineraler och tillskott

Samspelet mellan olika mineraler är väldigt komplex. Lyckligtvis är detta ett område inom foder som har haft stort fokus genom många år. Forskning har visat att det inte är de individuella nivåerna av mineraler i ett foder som är viktiga utan att det är en korrekt balans mellan dem. Överskott av en mineral kan ge en effekt av absorberingen, och leda till en bristfällig upptagning av den andra mineralen.

Tillskott av kött som ett exempel av mineral

Ett vanligt tillskott till fodret är vanligt kött. Kött innehåller 20 till 40 gånger mer fosfor än kalcium, att tillsätta kött i ett balanserat foder kommer att förstöra halterna mellan kalcium och fosfor förhållandena som är viktiga för benutvecklingen och underhållningen. Det kan driva på hundens kropp att absorbera kalcium från benen. Kalcium och fosforhalten bör ligga mellan 1.1 till 1.4 delar kalcium för varje del fosfor.

Mer kalcium är inte alltid bättre

Överskott av kalcium har kopplats till många bensjukdomar på främst växande valpar. Ägare av stora valpar kan ibland tro att deras valpar behöver extra kalcium för en lämplig utveckling av benen. Tillskott av yoghurt, keso eller rent kalcium till valpens foder kommer att förstöra kroppens normala mineralbalans. Kom ihåg att stora valpar äter mer mat och tar upp det kalcium deras kropp behöver genom att äta den rekommenderade portionen. Det bästa sättet att underhålla en normal uppväxt är att utfodra växande hundar lämplig balanserat foder genom en kontrollerad portion.

Var säker på att fodret är komplett och balanserat

Hundfoderindustrin har bestående säkra utfodringskrav för hundar. Dessa krav är publicerade i riktlinjen av Europeiska hundfoderindustri föreningen, FEDIAF.

Kom ihåg

Tillskott i ett högkvalitativt, komplett och balanserat foder med vitaminer, mineraler eller andra viktiga delar i fodret kan förstöra kroppens balanserade kost.