Vad är 3 saker varje hundägare bör känna till?

Glad hund

Vare sig man är ny som hundägare eller varit hundägare i flera år så finns det alltid några saker man bör känna till. Detta inte bara för hundens bästa utan även dig som hundägare då varje krona sparad, varje tips igenkänd gör världens skillnad i slutändan. Nedan kommer vi lista 3 saker vi anser varje hundägare bör känna till. Tänk på dessa nästa gång du väljer att genomför något rörande varje tips! Det första tipset varje hundägare bör känna till är:

 1. Valet av hundfoder

  Innan man införskaffar hundfoder är det viktigt att veta om hundfodret är den rätta för hunden. Detta kan man göra genom att jämföra hundfoder innan man köper, eller läsa lite online gällande det foder just din ras gynnas av som mest. När man ändå ska lägga ner pengar på att köpa hundfoder är det lika bra att helt enkelt köpa det bästa hundfodret man kan hitta – varför köpa något annat?

  Det bästa man kan göra är att läsa online om sin hundras, vad just din hund gillar bäst och sedan helt enkelt köpa det. Det är onödigt att köpa något annat!

 2. Planera kostnaderna

  Nummer två på listan är kostnaderna som går åt när man har hund. Ibland kan kostnaderna gå riktigt snabbt och man hänger inte riktigt med sina egna utgifter, därför är det viktigt att alltid planera och se över sina kostnader. Behöver din hund verkligen det du köper? Finns samma produkt tillgängligt någon annanstans till ett billigare pris? Är jag säker på att denna produkt är den bästa för just min hundras?

  Dessa frågor bör man alltid ställa sig så man undviker sitsen där man i slutändan sitter och letar efter snabba sms lån som kan betalas tillbaka med Swish, vilket är  populärt bland hundägare som spenderar mer än de har råd med på hunden.

  Planera alltid dina utgifter och spendera inte mer än vad du har råd med. Det finns många jämförelsesajter online för allt möjligt, använd dem! De var gjorda för folk som dig!

 3. Träna hunden

  Ofta sägs det att det inte finns några dåliga hundar, bara dåliga hundägare & i detta finns det mycket sanning. Oerhört viktigt är det att lära hunden bete sig rätt och inte orsaka oreda där oreda inte hör hemma. På tok för många hundägare väljer att vara lata när det kommer till att lära hunden rätt etikett. Ett exempel är om man har en liten och söt hund, och denne skäller och gapar så finns det hundägare som tycker detta är gulligt och börjar gosa med hunden istället för motsatsen. Istället för att lära hunden att det den gör är fel, så säger man istället åt hunden att det den gör är okej och orsakar på så sätt mer av detta beteende istället för mindre. Därför är det A och O att gå i kurser, lära sig om hundar och deras beteende för att sedan lära sin egna hund rätt etikett. Man skonas från framtida problem!

Slutord

Som hundägare finns det mycket att tänka. Det överlägset viktigaste man bör ha i åtanke är att göra research. Research, research, research! Man kan aldrig veta för lite! En hund som växer upp i en dålig miljö kommer inte bara skapa problem för andra människor som stöter på denna hund, utan även för dig som hundägare när du minst förväntar dig det! Du må känna att du har kontroll en dag, men en annan kanske hunden överraskar dig! Var varsam och tänk på dessa 3 punkter nästa gång du ser din hund!